營養師黃凱詩的生活點滴

2010年2月11日星期四

Light...

這兩隻小貓咪,是否有幾分似大細毛呢?我訂咗足足兩個月,今日剛剛有貨,所以想同大家分享吓! 由於它是一個筷子架,所以佢哋將會經常作為綠葉,在我的Recipe書出要啦!

今日係農曆新年前,最後一日講座了,出奇地,原先以為年廿七的參加人數會比較差,好彩...都有9成滿,算係咁啦! 歲晚收爐,年十三,即26/2(五),講座再同大家見面!

剛才,本來想行下年宵,點知人多到不得了,無辦法啦!果個唔係好準嘅天文台話年廿九同三十有雨,所以大家就湧去囉,我呢?老人家怕人多,所以就行咗去惠康,俾我發現D食物生產商的智慧真係好得!

你睇下先啦!

首先,當全世界都以為黑朱古力健康D又無咁肥之際,麥沙沙就出埋黑朱古力版,另外,最重要就係Light這個字,鬼咩!玩心理戰,扮鬼扮馬令人錯誤以為佢係低脂或者低熱量D囉,各位朋友,真係要小心呀!

9 則留言:

匿名 說...

哈哈,我上個月已經見再佢出現係超巿,身為你的fans當然冇咁易上當啦!我仲見到佢背後有d唔知係亞拉伯定印尼文的字,更加唔敢買!

匿名 說...

哈哈,我上個月已經見再佢出現係超巿,身為你的fans當然冇咁易上當啦!我仲見到佢背後有d唔知係亞拉伯定印尼文的字,更加唔敢買!tomato

匿名 說...

我都好鍾意隻貓仔,你在那裡買的,能告訴我嗎?
BETTY

匿名 說...

tks for your reminder. otherwise i really think it is a healthier choice.

匿名 說...

旺角家樂一樓有間好多貓仔既店舖哩! Vani

匿名 說...

很喜歡你在講座中的幽默,昨晚獲益良多外亦過了開心的一晚,謝謝! wincy

Cynthia (黃凱詩) 說...

那隻小貓咪在家樂坊那間貓貓店買的,在二樓的轉角位置!

Cynthia (黃凱詩) 說...

幽默感是可以培養的,多些留意身邊發生的人與事,你會發現生活可以很可愛的,我的每一天也在學習中。

匿名 說...

Happy New Year & Valentine's Day :)