營養師黃凱詩的生活點滴

2012年5月18日星期五

Mother's day @Mistral

見到D蛋糕,你一定會諗,放D咁嘅相上嚟!想引死人咩!其實我好相信大家嘅定力,所以訓練下大家啫!不過因為這餐,我個胃準備咗成個星期,盡可能食得清淡,因為我知道,在母親節,要食大餐。還有媽媽的生日也緊隨其後。
千奇唔好意為,我會食蛋糕先,但佢好靚,所以我打算放上頭。
雖然我準備咗QUOTA,但我個人其實都好檢點,所以,我會先吃包,因為這兒的包,是很香很軟很美味的,

 特別係這條包,放點黑醋,美味之極,但我沒加橄欖油,因為唔想添加不必要的熱量。係喎!都要提下大家,橄欖油的熱量同其他油一樣的,千奇不要多用。

 這個芝士都是海風餐廳鎮店之寶,沙律就是在這裡MIXING的。

 我當然唔放過D沙律啦!
 有無見過人咁食自助餐呢!我的心態是每一件也試一點點,因為平日,我應該不多吃這些東西的。係咪好靚呢!成幅圖畫咁!
 我好鐘意食意粉的,不過外吃的意粉都是很肥膩的,致命傷當然是那些汁醬啦!所以,遲D啦!在某某地方再教大家煮些低脂的意粉。
 這個自助餐,有得自選MAIN COURSE的,這個龍蝦意大利飯真是做得很優秀,芝士味不太濃,你們也想吃嗎?減肥都可以食意大利飯的,係咪好興奮呢?明天,去書局買本<營養師的500卡瘦身餐>學下點做就可以:)...
 這是另一個MAIN COURSR,很乾身的三文魚~WAKAKAKAKAK~~~ 
 這個母親節的最大驚喜,就是這隻跳跳虎的出現。我的小妹妹超愛的,口痕問佢識唔識整,佢就上網周圍搵佢個造型,最後成功咗,好勁,真係好想俾個讚佢。
就係咁,我哋成家人就過咗一個好開心的母親節。不過我相信,一家人在一起,無論是不是什麼的節日,也很開心呢!

1 則留言:

匿名 說...
網誌管理員已經移除這則留言。