營養師黃凱詩的生活點滴

2008年11月21日星期五

東京的一天


起初仲以為,當D減磅戰友知道我放大假,一定會唔開心,因為驚影響了減磅進程,點知當大家知道我放假後,竟然話:『你放假呀!好呀!放幾耐呀?一個禮拜,點解唔放耐D,唔駛掛住我哋!』原來當大家知道我放假,你哋比我更興奮。
這個東京東北之旅,真係唔錯。同大家分享吓D相先,因為我有好多開心大發現呀!

這是我這幾天的免費早餐~

我成日介紹大家飲那隻果汁,有新產品-白桃味,勁好味!

很多朋友都話,去旅行最辛苦就是便秘,其實好似我一樣,食完飯返酒店前,去買D生果食,包你路路暢通,這些日本柑,超平,我買了一盒,甜到好似加糖咁!
這架新幹線今日送我到長野同輕井澤,又快又靜,唔該哂!

輕井澤名物-Soba


今日輕井潭的天氣不知幾得意,同時有太陽同落雪,令人很興奮!

4 則留言:

匿名 說...

對呀,您放假去旅行我們不會不開心.因為,每人都要有些時間去放鬆吓自己.我自己都非常喜歡去旅行,因可以放鬆之餘又可以增廣見聞;只是現在日元高企,以日元花費會比較貴!玩得開心些,食得滋味些!

匿名 說...

好想試盒白桃味果汁呀~~
唔知香港遲啲會唔會有得賣呢?Cythina如果你見到香港有的話,記得要通知我地呀~ 玩得開心啲啦!

匿名 說...

WOW! 餓咗妳嘅文章幾日啦, 居然今日睇到妳啲靚相, 妳今次都有影"紅色屋頂"嘅屋仔喎! 玩得開心啲呀, 番嚟擺多啲靚相上blog呀! dora

匿名 說...

Dear Cynthia,

It's so nice to have a break. Relax and enjoy your trip! Looking forward to reading your findings on special Japanese stuff.

Wendy