營養師黃凱詩的生活點滴

2009年3月11日星期三

新品上市--好好味

今日是列行行超市日,又俾我發現新產品,大家覺得佢似咩呢?

我攞住個新產品,周圍去問人知唔知佢係咩,有人話佢個樣似李子、又有人覺得佢似泰國茄子...你話呢?唔好偷睇答案住,估吓先啦!

俾D貼士先,佢係外國長大,而家移民香港,有D人覺得佢甜,有D人食完覺得佢酸溜溜,但我就覺得好好食,仲一次食咗5粒添!話時話我覺得佢係混血兒囉!

開估喇!佢係BB版嘅無毛奇異果,好方便,因為可以連皮食,佢嘅營養價值呢?就同普通奇異果差唔多,但係每一盒就有96卡,所以1盒,即9-10粒已相等於兩份生果。

有緣見到的話,就試吓啦!

9 則留言:

匿名 說...

我真是第一次見,在加拿大和法國都未見過。好可愛喎!Glendy

匿名 說...

i love kiwi, where can I buy it?

匿名 說...

探子回報: CitySuper $30, 吉之島應該平少少!

Cynthia Wong 說...

嘩食咗人隻車咩!我係吉之島買,$16.9咋!

匿名 說...

那我去吉之島買盒試吓,即可以吃四至五個當一份生菓啦! Glendy

匿名 說...

我今天在九龍城百佳買到, 18元一盒!!

匿名 說...

ha ha! 我就係知道高檔超市賣咁貴, 所以忍手唔買, 點知原本吉之島平咁多!! 作為一個精明嘅消費者! 我梗係等其他探子回報, 格價後再買嚟食喇 :-P

匿名 說...

我買了兩盒試了,我覺得好食喎!連媽媽也謂好食,但可惜比一般正常的奇異果貴。 如果平些便好! Glendy

Cynthia Wong 說...

我有個客話街市有時有得賣,10元有找!