營養師黃凱詩的生活點滴

2009年3月16日星期一

星期一又是減肥天


唔知大家有無同感,星期一經常為大家帶來兩種感覺,第一種感覺是剛起床時,總是懶洋洋的,腦海裡,總會有這個願望:『不如請病假囉!』不曾進行非正式統計,星期一請假的朋友較多。第二個感覺是減肥的衝動,週日大吃大喝後,星期一總要減少下負磅,所以星期一決定減肥的人較其他日子為多。

今日,我都決定食得清淡,準備了芝士火雞卷同沙律,這份餐美味之極,唔講喇!多士爐叮一聲,再唔食,就變...炭燒火雞卷!

1 則留言:

匿名 說...

Hello

可以講下點整"芝士火雞卷"嗎?

1. 個"卷"用什麼皮?
2. 要用什麼爐叮佢? 是否一般既toaster?

I just started visiting your blog yesterday and I love reading your blog for all healthy and nutrient tips!!

Thanks so much for sharing!

Hazel