營養師黃凱詩的生活點滴

2009年3月7日星期六

Moo與Milo的地盤爭鬥

千奇唔好以為Moo同Milo好似好Friend咁!其實佢哋一日一小打,三日一大打,打完交之後,最慘係我,要幫佢哋善後,因為打倒d毛成屋都係,上個禮拜,見佢哋打得咁過隱,咪囉個手機影俾大家睇吓,d攝影質素係差d,但係都好cute,你估最後邊個贏呢?慢慢欣賞啦!

video

6 則留言:

匿名 說...

cynthia,
你好.請問泰式海南雞飯(去皮)是否仍很高卡..很肥??
因為我很鍾意食...可否給我一些意見?
文文

匿名 說...

果然係"毛仔"好惡咁吓細佬喎! 插眼,叉鼻,較剪腳都出齊, 好好笑呀:)
現場收音好差, 妳應該熄咗電視, 因為我哋聽唔到佢哋因為咩事初則口角, 繼而動武, 想勸交都唔得!

匿名 說...

cynthia,
我最近個幾星期食左好多野,又去食左兩日油膩野,又薯條又石頭窩飯,蛋糕...
隔左兩日,脂肪比竟然由約17-18%-勁升至25%,仲好似繼續升咁..但體重就冇變...請問係咪正常架?而家已經轉返正常飲食,唔知遲d 會唔會跌返呢?

btw,貓貓好得意呀~
多謝妳呀睇你既書學到好多野,自從減肥之後,食野健康左好多,又學睇食物標籤,揀有營養既野食,瘦左之餘,意外得著係病痛都少左好多!冇再嚴重m痛,仲冇咁易攰tim!仲可以提醒身邊人食得健康d~相信你一定改變到好多人既一生!

匿名 說...

大毛個樣好明顯係惡哂.....
一睇耳仔就知道了~
小毛真可憐.....dup哂耳...

匿名 說...

一隻似玩,打完交仲幫佢清潔手手, 一隻就想你死啦! 不過真是好可愛,如果佢地唔打交活動下,弟日見的老鼠仲以為是玩具添!
依家的人同貓兄弟一樣太受社會及主人的溺愛了,愈來愈失去生存的能力呀!

匿名 說...

你2個寶貝打得咁溫文有禮既...
我家既皇帝...打到發晒癲咁....
由房追山露台...再追返入房...
仲要係飄移既時候...撞跌晒我d野!!!