營養師黃凱詩的生活點滴

2009年4月19日星期日

大細毛的寫真集


去咗日本8日,可憐的大細毛係屋企悶悶不樂,大毛,即Elmo貓性憂鬱,每次我去旅行,佢就自然減磅,今次仲衰,我返屋企第一晚,佢仲尿尿投訴,攪到我間房張小地毯濕淋淋,俾佢激死,不過今次無鬧佢,佢都係想我多注意佢啫!

我記得上之我帶咗Milo去絕育,Moo係屋企又係鬱鬱不歡咁,次次我一推個行李喼出尼,佢就開始唔開心,所以大毛真係感情豐富!

另一隻細毛,即Milo,就懶理,佢一向樂天,細毛心諗:『主人都係去日本買d好嘢俾我食啫,佢好快就返!』佢哋兩個嘅性格,完全相反。

有相為証,攝於主人出走日本的時候,細心欣賞啦!有機會的話,我會同佢哋出本書,唔知有無人買呢!:)





5 則留言:

匿名 說...

毛仔個樣真係"我見由憐"呀! (但係"我見由憐"係用來形容女性的喎?!)
妳出書, 我實買! :)

Angie 說...

我排隊,我實買大小毛的書!

匿名 說...

你D相好靚呀!如果你同佢哋出書,我一定支持:)

匿名 說...

I really like yr two cats...they are super cute!

Cynthia Wong 說...

多謝大家欣賞牠們的寫真集,有時間、有機會的話,我真係會出本貓貓書!