營養師黃凱詩的生活點滴

2009年5月30日星期六

儲得1個得1個


又有多10個喇!好多謝來自五湖四海的朋友、素未謀面的讀者、積極減磅的戰友,你們的同心協力,換熊仔行動可謂邁進一大步,成功超越40大關,距離100個帶睡衣熊返屋企的日子不遠。

點解揀睡衣熊,好簡單,因為見佢換哂睡衣,提醒自己唔好做咁夜嘛!上個禮拜,有位戰友同我講,見倒旺角有睡衣熊賣,佢問我會唔會買,我當然要多謝佢幫我留意啦!但係我話:『有D事,係享受那個過程,結果當然重要,但若果沒有過程,那結果就唔寶貴喇!』係咪有d玄...

好似儲印花嘅過程,你會知道,有人睇我個專欄先上到我個Blog,先知道我儲印花,作為一個專欄作者,希望透過那個小框框,將自己的經驗,所見所聞同大家分享,希望大家能輕鬆學習營養,有健康嘅人生。知道有讀者支持自己,是榮幸的,亦十分感激。

近日工作真的有點忙,或許是夏天,人人趕著同大肚腩講再見;又有很多講座,仲要趕新書吧!但大家放心,我個人除了多嘴,鍾意講野外,寫作是我另一興趣,只要有人睇,我一定會繼續努力,寫更多或者令你會心微笑的文章,無論如何,萬分感激。更多謝多年來,曾以電郵、書信、小賀卡及禮物支持我(唔住)嘅讀者朋友。
儲得1個得1個...是印花,也是讀者... :)

10 則留言:

匿名 說...

唔駛咁客氣喎!睇吓幾多朋友愛護妳,咁妳唔好捱咁夜喇!明天賞多妳2個印花!

匿名 說...

又儲熊又養貓 = 夜睡的熊貓

匿名 說...

你可影張熊仔家族給我們開下眼界.

匿名 說...

睇你嘅文章好開心,接觸你嘅文章,是朋友的推介,朋友告訴我,am730有個營養師d文章寫得好出色,初時覺得奇怪,營養師咪話比你知d食物有幾多卡路里,點會好睇,頂多只係好多知識,後來我睇睇吓,覺得文章好親切,雖然唔認識你,但可以寫到這樣有心的文章,作者必需有心,所以能擁有這麼多的讀者,是你的努力,支持,有時間出多D書,我一定極力推介給所有朋友!

匿名 說...

hope u are able to reach your goal soon~

Cynthia Wong 說...

我個人好知足常樂,而家已經好滿足。

Ivy 說...

我也是看妳在免費報紙的專欄而認識妳的, 後來發現妳這個blog, 也非常喜歡!!! 期待妳的新書呀^^!

6月的講座我第一次出席, 希望能夠見到妳啦!

匿名 說...

難得的好作者,永遠支持,真心的!
看你的文章已兩年多的melanie

匿名 說...

我是你的讀者,但是冇話俾你儲我喎,吾通你是集郵XX. 哈哈............

Cynthia Wong 說...

Hi Sandy,
多謝你的貼紙,已經收妥,感激!