營養師黃凱詩的生活點滴

2009年11月5日星期四

Close upssss...

收到喇...你哋d電郵話睇唔清楚枝沙律汁個樣嘛! 無辦法啦~哩排用iphone download咗個Lomo apps好好玩,咪用佢尼影相囉!

好啦好啦!就俾一堆close upppppsss俾大家認清楚佢個嘜頭。

1號佳麗--有油嘅青紫蘇汁

2號佳麗(左)-芝麻醬 3號佳麗(右)-無油的青紫蘇汁

4號佳麗-又係芝麻醬

其實大家唔一定要搵哩個牌子,如果芝麻那種,你只需要認住哩個日文字『ごま』就得喇,另外青紫蘇就係『青じそ』,唔好誤會,我真係唔識日文,只不過我有兩個日文好勁嘅細佬同細妹啫!但點解會識食D咁好味嘅食物?因為有一次去日本食過,當然唔識問人啦,於是影低咗個字去超市搵囉,先有得同大家分享,佢哋係Citysuper、吉之島、sogo都有出現過!

9 則留言:

匿名 說...

Thanks a lot! buy these today.

匿名 說...

點解你唔識日文都可以成日去日本嘅!不過,那枝紫蘇汁真係好好味:0

Starry 說...

有冇得試食?

匿名 說...

唔該哂成日有好嘢介紹俾我哋食!

匿名 說...

仲駛咩試,好味得好緊要,自從一年前佢介紹後,我屋企個雪櫃長時間都有佢哋兩個...我周圍介紹俾人,真係可以令唔鍾意食菜的小朋友食菜:>

匿名 說...

thanks a lot for your information.

匿名 說...

好好好好好精采呀!本來已是你的讀者,愛文章中的你,但原來你講的講座同你的文章一樣吸引,我現在仍陶醉在你的精釆演出,努力加油,我們在默默支持,期待你新的文章,新的著作!

Rita

匿名 說...

我都係今天才第一日接觸你,但已經覺得你的文章應該好好睇,唔知點解呢!或者個講座感染力吧!想問am730專欄幾時出,因為我是返11am的人,不易拿到免費報紙呢!

Starry 說...

我從來都攞唔到am730,朝朝都係上網睇的.你去www.am730.com.hk就可以睇.