營養師黃凱詩的生活點滴

2009年12月14日星期一

糯米香茶的誘惑

唔知大家有無發覺,當你去一間可以俾你稱為飯堂嘅食店食飯時,你都會好自然咁再次再次又再次去翻閱個好熟悉嘅餐牌,但係再睇咗幾次之後,最終都係叫番果樣...

其實我就係一個咁悶蛋嘅人,可以成日食同一樣食物都得,哩間食店,絕對係我的假日飯堂,想介紹好耐,但成日唔記得,佢叫咩名,自己睇啦! 係連城廣場,即新城市一期沙田港鐵站樓上,好鍾意尼碗,皮蛋芫茜魚片米線,最重要係個糯米香茶,好特別好好味,講起都想食,最重要係我仲可以加辣,好yummy...

這兩天都很忙,未有時候帶個新玩具去影相,公司附近開了很多商場,聖誕裝飾也不錯,試了機,都不錯吖!

5 則留言:

匿名 說...

The picture is so moody!I use it as my new wallpaper!

匿名 說...

新玩具又真係幾好效果喎!
^_^

Cynthia (黃凱詩) 說...

哈哈!都要有少少技術嘅!Hohoho!

匿名 說...

死火!上個禮拜飲咗兩次珍珠奶茶!唔怪得知...肥咗啦!

匿名 說...

今個聖誕諗住買你部pentax俾自己做禮物!我見相片效果都唔錯,最緊要入門版經濟嘛!這三張相都係用佢影?