營養師黃凱詩的生活點滴

2010年1月11日星期一

週日遊記10012010

唉!噚晚發咗個惡夢,攪到晨咁早起咗身,一於決定去做魚,游來游去,都唔知幾爽!

跟住,個Friend心血來潮話想去中環行下,鬼咁心急,好似催命鬼咁,攪到我唔記得帶玩具出街,咁靚嘅景無咗個玩具,真係浪費,唯有用住個傻瓜機啦!

你估下我望咩望得咁入神,咪流浪貓囉嗦!

其實我每一次去旅行,都好鍾意去街市,因為街市係最可以睇到毗方人民生活嘅地方,中環,或許有較多外國人,所以竟然有寫英文的價錢牌,特別可愛!

影完一陣相,當然要去hea啦!叉好電為busy week 做好準備,這次叉電的地方,就係文華東方嘅cafe,杯咖啡同個包包超好味,係我嘅摰愛,有時候簡單一份Bread and Coffee,已經好滿足。

邊個偷影我...好啦!一次過兩個Post,應該飽哂啦!記住去facebook玩遊戲,有禮物架!


3 則留言:

匿名 說...

您好,剛剛看完你的專欄。想請教是不是只要控制食量,睡午覺也不會致肥?因為有時太倦真的要睡半小時オ能支持下午的工作。Thanks.

Starry 說...

哇, 去文華食早餐咁開心?
樓上個位, 午睡當然不會致肥啦, 不如你去參加佢既免費講座, 到時有其他問題可以親身問佢呀.

匿名 說...

你個麵包好正,不過都唔及你個樣可愛!