營養師黃凱詩的生活點滴

2010年4月13日星期二

手板又係肉,手背又係肉

攪咩黃詩詩咁懊惱呢?

事關好鍾意講嘢嘅我,已經收到公司、同事,仲有活動場地嘅最後通牒,要將個講座Cut短D,因為我次次起碼超時15分鐘,但係手板又係肉,人背又係肉,點Cut呢?

我望咗15分鐘都落唔倒手...講個秘密俾大家知吖!我決定...唔cut,佢哋唔知架!!唔好嘈呀!過咗今晚果關先再算啦~

9 則留言:

匿名 說...

支持你這個做法,係呀你巳經無嘜肉啦, 好難為係呀!!!!

匿名 說...

cut 咗一啲, 就好似冇咗過飯後甜品咁唔完美, 不如早少少開始喇! :)

匿名 說...

please don't cut ar ar ar ar ar .... steph

匿名 說...

點呀,今晩有無超時呀? 千期唔好cut呀, 可以加時就仲好:P

匿名 說...

你今日好型仔呀!聽完講座添咗D鍾意你悿!嘻嘻!

Starry 說...

我好似係張相度見到你有黑眼圈......你辛苦了.

匿名 說...

噚晚聽完仲好想再聽呀?所以唔好cut啦!我哋都無人趕住走!
terry

匿名 說...

講座時間千祈唔好 cut 呀!
我 8 號聽完個講座都覺得意猶未盡,仲想提議加長半個鐘添,如果而家要減 15 分鐘,聽講座的朋友一定會〝吊癮〞喇!

grace 說...

Hi Cynthia,
對不起打擾你,近來在WEBSITE找到你的BLOG,便成為你忠實FANS,更差不多看完"吃出形態",訂了其餘兩本下星期送到.
我153 CM,體重有125磅,其實我以前140,曾吃減肥藥去到105.現又回升了很多,不想再靠藥物,想學習真正飲食方法去減,但我有酗酒的習慣,今日看到你本書原來紅酒卡路里很高,所以我決心戒酒,但想請教你一下,SODA WATRER,PERRIER減肥可以飲嗎?因一下子不喝酒很難想找點代替品,我不喜歡飲汽水的

Grace