營養師黃凱詩的生活點滴

2010年8月23日星期一

餓你唔死快速煲(用多拉A夢把聲講一次)

唔知大家有無試過餓到死,諗住煮個麵...唔係都係煮烏冬食,但係等煲水滾,等到發脾氣?如果你有這個經驗,這個餓你唔死快速煲一定啱你。

話說兩個星期前,想換個屋企個煲,無意之中,行citysuper時,俾我見倒佢,試過之後,超正,連任何一位朋友到我家用佢之後,都讚不絕口,所以決定同大家分享。總之,包你煮嘢時有好暢快的感覺啦~重有,最緊要係唔算貴,日本仔嘢,真係有D唔同。

仲有佢,如果你經常睇我個Blog應該見過尼隻鑊,好用到爆,可以用極少油煮,總之要健康飲食,都唔少得佢啦~

事先聲明,我同佢無咩關係,這只係一個會肚餓又想健康D嘅用家心聲,我只在沙田CitySuper見過佢啫!

7 則留言:

藍玥~伶 說...

哇1...全部都係$100至下....真係用得過喎!!!
不過你做咩咁夜都唔訓既...??
ps:今日見過你...可能你未必知道我係邊個...但係你的確真人靚過上鏡....黎緊個星期3你做主持...我報名成功啦!!!到時見/傾啦^~^

匿名 說...

我都見過過煲,但見佢咁平,以為無咩特別,今日放工去買先,但真係要快,次次你介紹完,轉個頭就賣哂,激死!

匿名 說...

好佩服你成日都諗倒咁好笑的題目,好鍾意你~

匿名 說...

可以用在電磁爐嗎? 粉紅色的好可愛~~

匿名 說...

尖沙咀都有個煲,但沒有粉紅的鑊,我買咗煲先!

匿名 說...

可以用在電磁爐嗎? 粉紅色的好可愛~~

<-- 係呀, 粉紅色我鐘意 too!
見到個包裝, 寫住'IH', 即係可以放落電磁爐用架, 不過我都想請問個鐵煲點好用法? 我都有o係 ikea 買既不秀鋼煲仔, 好似大火得制就易黑咁...

Miss X 說...

請問嗰隻鑊喺唔喺易潔鑊呀?是否有塗層那種?可否告知!

謝謝!