營養師黃凱詩的生活點滴

2010年11月20日星期六

瞓唔醒必食之選


photo-1

如果你每個星期一早上起來,總是眼朦朦的,我強力推廌你買這種原味乳酪,刷牙洗面後就食佢,包你成個人都醒哂!吖!唔係,講得全神D,學婆婆話齋:『真係酸到盲咗都開眼!』

續雲吞之後,我又試咗乳酪,因為有戰友問如果選原味的乳酪有咩建議,其真你只要選低脂或脫脂的,另外再睇下有沒有添加的糖,就可以了。上下兩種品牌都符合要求,但個人其實唔太鍾意食,我都係選食開果兩種了,介紹俾大家係因為應該有朋友喜歡酸的,是嗎?

photo

就係這個好朋友了,都是有LIVE acidophilus 即是咩,咪係好活躍的乳酸菌囉!

photo

講個貼士俾大家聽,噚晚硬著頭皮要完成個乳酪,我用咗兩個方法,方法一:切咗提子放入去食,方法二:用來塗麵包,咁先食得哂......

2 則留言:

grace 說...

請問Summer Choice係邊度有得買呀?

Cynthia (黃凱詩) 說...

i buy it from Market place @ K11