營養師黃凱詩的生活點滴

2010年12月7日星期二

減肥也可吃聖誕甜品

沒騙大家,淨係睇相都吸引啦!佢叫咩名,TRRAMISU囉!如果我話俾你知,減緊肥嘅你都可以食,你信唔信?

仲有佢...
係咪好吸引呢?真係超好味,讚不絕口果種... ...雖然我無食過:)但話時話,大家都知我唔愛甜品,如果我試過果隻甜品我話你知好食你都唔好試囉,因為應該係完全唔甜的!哈哈!

但我所有同事,即是有個甜品胃嘅女仔,都對這位天才甜品師兼營養師的出品大讚特讚,所以你又想食好味甜品但又怕肥的話,你唔可以錯過這次約會。

《聖誕低卡甜品親手做》
舉行時間:12月18日(星期六)
時間:(A)2:00PM﹣3:00PM (B)3:30﹣4:30
費用:$80 (包括材料,材料份量將以3﹣4人一組一同動手做)
報名截止日期:12月14日(二)
報名方法:親臨尚營坊銅鑼灣或尖沙咀分店報名
上課地點:尚營坊銅鑼灣分店
查詢電話:2891 0920
教授食譜:以上兩款甜品
都係果句,真係得20個位,係就快~~~~~~~~~~~~~~~~

5 則留言:

flo 說...

好想試!
不過個日要去觀禮..
請問會唔會好快又開班呢?

flo 說...
此留言已被作者移除。
匿名 說...

我報咗喇!好開心,你真係好有心的!!
PAN

匿名 說...

原來係兩個甜品......
我超級愛拿破侖丫......

SuperT 說...

I acted too late, class already full tim. Would you be having another one soon? They are both my favourite so I REALLY wanna learn!!! =(