營養師黃凱詩的生活點滴

2011年2月23日星期三

黃詩詩同你玩『撳機』

見大家睇電視玩『撳錢』玩得咁開心,我黃詩詩就一於陪你玩『撳機』遊戲,送你2011年第一個驚喜。

所謂『撳機』,就係玩答問題遊戲,撳走上面這一部戰友必備的全天候日本製超準確測肪機一大部,佢原價成$600架,遊戲方法十分簡單,你唔需要有now,只需要有部上到網嘅機,而且已『讚好』或『like』咗我的facebook專頁你就可以參加,點like,好簡單,睇住...

你click入nutsdiary, 按『讚好』或『like』跟住登入你自己的account就可以了。

『撳機』遊戲將會於下星期四(3/3)晚上9時30分開始,我會一次過出5條問題,最快答中哂5條問題的朋友可以撳走這部測肪機喇!問題全是營養知識,全部都是我曾經於我的書籍、網誌及專欄教過大家的,今次係歡迎所有facebook的fans參加的,所以曾參加過遊戲又得過獎的都可以參加,尚營坊同事除外呀!!!haha! 未登記就快喇! 仲有一個星期時間報名。

6 則留言:

匿名 說...

有時真係好佩服你,點解可以有咁多嘢攪!

匿名 說...

我都覺得喺!

匿名 說...

你嘅時間都好似俾其他人多!

匿名 說...

我想問下近日有一隻台灣飲品叫比菲多(荼多酚)...即一隻好似緣荼益力多的飲料, d人話呢隻飲品可清宿便同減肥, 但睇落糖份好高咁..唔知係咪真係work呢?

Cynthia (黃凱詩) 說...

沒有一種食物或飲品是可以減肥的,要減磅是整體的活動量增加及控制食物攝取,益生菌的確有幫助腸道蠕動的作用,但這類飲品多會含有高糖,若正減磅便要注意了。

匿名 說...

thanks~