營養師黃凱詩的生活點滴

2011年3月20日星期日

會走的﹣奶茶

點解要放這張相在這裡?有咩特別!對你哋尼講,可能無,但我每次諗番起或者見倒張相,我都會笑死咗!

話說這幾個星期,都拍緊一連6集『食得有營』嘅節目,上面見到這張相,係當日最後一個鏡位,唔知係咪因為拍咗整整一日,太累了,但那種累很奇怪,是很突然的,粒電好奇怪咁,不停閃,閃咗幾秒,部機仲要熄埋,最後一段,竟然NG咗唔知幾多次(都唔想數),跟住唯有同工作人員傾吓偈輕鬆一下,好喇!試多次啦!

好Hyper,講得不知幾好,點知,最後最後一個動作,就係要拿起枱上面那杯奶茶(你睇吓張相就見倒),要懶Enjoy咁飲咗佢,但係就係喺這一個時候,唔知手抽筋定係太想快D收工,我竟然將成杯奶茶倒到一地都係,全間茶餐廳嘅人協同所有工作人員都笑倒噴哂嘢咁,當然包括相中全程望住我嘅尼位綠衫哥哥,哈哈,幾開心吖,我經常都會帶唔少開心俾我身邊嘅人!但係你哋就開心,跟住我再拍都唔知幾大壓力,仲要忍住唔笑!好!不如咁,等我爭取吓要番這段放在這裡俾大家睇,真係包好笑!不過好彩無攪到成身都係!

4月就有得睇喇!唔知大家再睇倒尼段會唔會再想像倒我當時嘅無奈又尷尬的情況呢?仲有兩集要拍,希望會再好過上一次啦!但下次的難度好高,希望做倒啦!

2 則留言:

s 說...

4月邊度有得睇?TVB?ATV?定J2?
祝你繼續拍攝過程順利^^

匿名 說...

想問一下, 減肥期間可唔可以飲奶茶(茶餐廳嗰D)??