營養師黃凱詩的生活點滴

2011年8月29日星期一

《瘦身可餐》有獎遊戲



老規矩,一人答一次,之前中過獎就唔可以再玩,太緊張手快快打錯咗都唔接受重交答案,答案形式跟之前一樣 ,即1A2B3C4D5D,我在Facebook nutsdiary fans page數一、二、三便開始,答案以<瘦身可餐>內資料為準。先送出無油鑊,第二位答對的就送烤爐。準備好就開始,今次好簡單,所以要快,但係要冷靜~~

1.大家應該知道,我經常晨咁早俾一位朋友吵醒,我慣常用多個噴火公仔回覆她,請問我會用多少個噴火公仔呢?

A)8 B) 9 C)10 D)11

2. 很多朋友也喜歡食沙律,要是想吃得健康又瘦身,以下那種醬汁較低卡呢?

A)橄欖油 B) 葡萄籽油 C)黑醋汁 D)凱撒沙律醬

3)1個迷你冰皮月餅,有多少卡路里呢?

A)100 B)150 C) 200 D) 250

4)以下那種糖水的熱量最高?
A)番薯糖水
B)白果腐竹蛋糖水
C)木瓜燉雪耳
d)紅荳沙

5)吳願沃小姐現時體重62公斤,前天開始,她嘗試做半小時滑雪機,請問她可以消耗多少卡路里呢?
A)193卡
B)450卡
C)202卡
D)426卡

3 則留言:

匿名 說...

1C2C3D4D5C

Pamele so 說...

1c 2c 3c 4b 5 d

匿名 說...

Dear Cynthia,

Already 第三版 in 1.5 months' time? Congratulations and proud of you!

WS