營養師黃凱詩的生活點滴

2012年1月18日星期三

低卡甜品示範暨新書分享會

食完咸點,當然輪到甜品出場啦~所以營養師的500卡瘦身餐之後,送給大家的,是營養師的200卡甜品。

經過千多次的修改後,這本書營養師的200卡甜品終於可以在情人節前同大家見面了。設計師Yona妹妹同編輯Ivy大人,終於可以輕鬆多了! (哈哈!我好明白對住我哋,其實你哋真係幾唔好彩~要求多多又麻煩:)所以我知你哋辛苦,所以先自動送上門去出版社幫手對稿啫!有相為證,好專心架!)

修改中的稿件...


這就是她的真身,有咪好想擁有呢?不過仲要等多兩星期...



幾時可以同大家見面呢?早前在面子簿都預告過,2月4日(星期六)會在新書發布會率先同大家見面,其實地方,即係我公司同書局都再要多等幾日。


今次這個新書發布會嘅形式會同之前有D分別,會同時係一個甜品示範製作班,咁大家買新書之餘,我哋仲可以一齊食,一齊分享下做甜品嘅樂趣。


怕大家睇唔清楚Poster中的資料,寫多次...

日期:2月4日(星期六)

時間:3-4:30pm

地點:Cafe 21-北角百福道21號香港青年協會大廈地下(港鐵鰂魚涌站C出口-右轉即達)

費用:每位$118 (費用包括活動入場劵及營養師的200卡甜品乙本)

點報名,好簡單click下面的報名表,print 出來,填好再fax到2516 9989,成功登記者,會收到郵寄之確認通知書,就可以參加,如果都係唔明,打去2880 2444查詢啦~


我從來都想用不同的方法,令大家真係可以輕鬆減磅,所以才決定出版這一部著作,因為我明白大家都愛甜品嘛~係咪好體貼呢?但當然還是要多謝另外兩位作者,這本書才可以順利出版。到時見。

1 則留言:

匿名 說...

已傳真了,好期待新書同甜品制作呀!^^ MaryS