營養師黃凱詩的生活點滴

2013年11月3日星期日

大坑行

今朝一起身,突然抽起條筋想影相。相機呀相機...你去完西班牙就冷落咗你,真係可憐,無辦法啦!你個主人邊有時間吖~
於是,我就想試試部機個F1.8光圈,可以啦!今日帶你去大坑,等你開心吓!
影相,真係一種好個人的玩意,不過好彩,Bonnie肯陪我,雖然佢成日喺我耳邊話:「影咁多張架,仲未影完呀~」大佬呀!要白平衡、曝光又要校光圈,唔通用Auto咩!激死!不過算啦!見佢肯陪我。


 當然食咗飯先啦!如果唔係,佢一定嘈B巴閉。我仲同大家一齊積極減肥,所以去UCC食飯,就揀咗個海鮮茄汁湯意粉。OK架,真材實料又好味。

每次經過大坑,都發夢這是我間屋,唉!發吓夢先啦~如果你哋都想發夢,得閒去睇吓,下一個造型我估應該係聖誕節。


其實都幾鍾意大坑這個地方,好似叫靜中帶旺啩!又有新餐廳,也有舊東西。



嗱!黃仔的士,好親切呢!


有時候,可以咁無聊周圍行,都係一種褔氣,因為咁代表你無咩擔憂,屋企人健健康康。講真,我現在只會想甚麼會令我快樂我便做,有甚麼重要過可以快快樂樂,輕輕鬆鬆。


今日咪就係穿梭在這裡,很遊閒,一個1號風球的下午。


如果唔係已經飲咗兩杯咖啡,我一定會喺張相裡面,不過我影這張相的原因,係因為門上面幾個英文字,No Wifi here, Please talk to each other...都論得好啱,我發現多咗人好似記得我生日,但少咗人同我講Happy Birthday。



真係好掛住西班牙同法國,好彩這裡也有些歐陸風情。


喂!報咗名11月23日同我去BBQ未呀!一年一次的聚會,好難得架。詳情去尚營坊網頁睇啦!www.nutracare.com.hk

2 則留言:

嘉義美食 說...

這裡的建築看起來有一種復古的感覺
感覺很優閒暇意

阿凱撿骨 說...

感覺很不錯耶~