營養師黃凱詩的生活點滴

2008年11月10日星期一

Moo大個仔


Milo: 今日咩日子呀?點解主人會俾零食你食嘅!仲有呀!你仲有新玩具,係個啞鈴呀!

Moo: 我都有d奇怪,平日我哋只係食正餐,主人成日話d零食無營養,點解今日咁奇怪嘅!竟然有得食雞肉零食,今朝仲奇,主人叫我做壽星仔,話我大個仔就要乖d,不過唔緊要啦,有得食就得啦!

Milo: 唉!唔知我幾時大個仔呢?咁就有零食食啦!

2008年11月8日milo及moo語錄

4 則留言:

匿名 說...

空氣中嘅兩位朋友仔: 識咗你哋咁耐, 妳哋嘅主人Cynthia姐姐淨係提過毛仔幾時生日, 米路仔就冇提過, 萬一我漏咗同米路仔祝壽就唔好意思喇! Garfield

匿名 說...

我記得米路仔應該是一月生日的!不過兩個都是男仔在家會否打交呢?我養的狗女是每個月要沖兩次涼,他們是否也一樣呢?我的寶貝生日時,我有買個小的生日蛋糕給她。不知道貓咪是否也一樣有專給貓咪的生日蛋糕呢?總之,希望您們身體健康、生活愉快啦!

Cynthia Wong 說...

米路仔在今年1月28日來到這個可愛的世界的:)香港沒有專為貓而設的蛋糕,所以唯有買佢鍾意的罐頭作為禮物啦!

匿名 說...

唔該哂妳呀Cynthia 姐姐, 我會同主人講"叫佢幫我準備份禮物"送比米路仔喇! ~ 肥貓Garfield