營養師黃凱詩的生活點滴

2009年4月11日星期六

東京的美食


大件事,食咗好多,唔緊要啦!食完先減,這句說話係唔係好熟呢!這兩日,同班好友周圍行,帶大家食咗好多地道美食,大家異口同聲講咗這句說話。


老實講,去得旅行,就要周圍試下d美食,每種食物食少少,暫時唔緊要,但返到香港就要多努力運動了。


D屋企人同朋友,都等緊我D手信,昨天行超市,買咗盒超好食嘅番茄,打算帶返香港俾媽咪試下,真係正到爆,連D從來唔鍾意食番茄的朋友都愛上佢,有機會的話,真係要試吓。


昨天去咗我好掛住的江之島,天氣好到不得了,我仲探咗上次隻流浪貓,佢就好啦!係江之島海產這般豐富的地方,食到肥肥白白,有相為正,大家比較吓上年11月我同佢影張相就知。

3 則留言:

匿名 說...

妳有冇認錯咗"貓"呀? 隻貓貓果然比起妳11月份影嘅大個咗喎!

仲有啲蕃茄都好紅喎! 最衰妳冇影到妳食佢嘅美味相, 所以我哋一眾朋友感覺唔到佢有幾咁好味道.(如果頭100位每位於下星期嚟探妳嘅戰友都有得嘗試就very good 喇) 不過,可以話比妳聽一而家12點幾, 我突然感覺倒肚餓及狂吞口水囉!

匿名 說...

個藍色天空很靚,下次都要安排吓這個行程!

匿名 說...

今日終於見到你la~he
你又真係好fit woo~
不過唔知dim解見到你.....我有d緊張~
型型地~:D