營養師黃凱詩的生活點滴

2009年6月17日星期三

自製冰冰冰棒棒


前幾日打開雪櫃,發現有好多Party的遺物,分別有橙汁、coke light同果蔬生活,最攪笑係每一枝都剩返少少,幾少,應該有150毫克,即係一杯都唔夠,於是靈機一觸,不如用過雪條模做冰棒,你估成唔成功呢?今晚講座之後話你哋知。


仲有唔記得同大家講,有一枝好好味嘅青檸汽水低熱量飲品,感覺好清新,有機會行過M&S就去雪櫃探下佢啦!

5 則留言:

匿名 說...

yummy 呀,妳都學製”冰”喎!

匿名 說...

剛聽完講座,果然很精采,你的外表總是冷冷的,但內裏是廷風趣幽默,上網留言沒有特別的原因,只想告知你有很多讀者默默的支持你,我是其中之一,靜待你下一部著作。
讀者婷

匿名 說...

係呀, 係呀!
佢外表真係好"cool", 不過講talk時又好生鬼, 真係估佢唔到.

匿名 說...

今日出巡(外出工作)行過M&S,買咗兩支青檸汽水(一支請同事)嚟飲,味道好好味,果然冇介紹錯喎!

匿名 說...

I don't like the taste. I'd rather choose plain sparkling mineral water and then add a slice of lemon/lime when I consume it.
Wendy