營養師黃凱詩的生活點滴

2009年11月30日星期一

BBQ...都可以瘦


瘦住尼燒,仲要好食,其實好簡單!

上星期,我已經透露過,為咗慶祝我的面子簿(Facebook)Fans人數突破200,我決定約大家一齊食我最鍾意嘅BBQ,地點未定(大家俾d建議),仲研究緊,但日期就應該係19/12下午,有咩活動,緊要囉!減肥都BBQ喎,夠哂精彩啦!


睇下D食物先啦!但當然唔止咁少啦! 仲有仲有,我非常歡迎尚營坊會員甚至非會員參加,但係入場費就有少少分別...都係唔好,話明係慶祝面子簿人數突破200,如果你唔係尚營坊會員,但係加入咗面子簿成為咗我Fans,就一樣俾個折你啦!但係老實喇!人數真係有限,50人啫,場面太大控制唔到,由哩分鐘開始,登入nutsdiary@gmail.com,寫低你個大名同聯絡電話,仲有人數(歡迎你的姨媽姑姐小朋友),偉大的康樂組組長金美就會聯絡你,先到先得呀~我好公平架!
係呀仲有仲有!我已經好番6成喇!非常多謝大家用不同嘅途徑送上關心,我完全收到!多謝!好喇!開始報名喇!

7 則留言:

匿名 說...

我報咗名喇!

Starry 說...

我都報左名啦, 好開心呀, 今次唔駛自己計得咁頭痛又可以BBQ啦~

Starry 說...

不過我偏食你記唔記得呀,我唔食青口呀~
^^"

匿名 說...

6成未夠架, 你要好好保重休息休息呀!

匿名 說...

19/12我有事去唔到呀~
你遲d會唔會再攪多次架?
不過你都係唔好咁操努啦,
好好休息, 好返哂先再計劃啦~

除左看物理治療外,
都可以睇脊醫, 做推拿, 快好d呀~
個人覺得做完好爽呢~
不過推拿時會"架架"聲,
唔知你驚唔驚呢?

小心保重~

tomato

匿名 說...

你真係好似唔識停咁,我都報左名喇!

匿名 說...

是的, 你應該睇脊醫. 記住平時要保持正確的姿勢先不會復發

Take care!

Priscilla