營養師黃凱詩的生活點滴

2009年11月1日星期日

書...令我大出血


都話書局大減價就唔好亂咁入去打書訂啦!唉!隨時都會流血不止。

今日就揀咗佢,都想同大家分享其中一個小節。"幽默是輕鬆與灰諧的雙重組合"人...尢其是生活係香港的都市人,天天就在壓力煲中,我們應該學習放下,才能輕鬆地活著,生活也應當學習幽默,凡事輕鬆面對,因為疲倦會影響創造力,減慢向前的動力。放假前,我深深體會。這些年來,我希望用輕鬆的文字,送給大家一點點的幽默與輕鬆,希望大家快樂面對人生。不如大家一齊學下幽默啦!
講完d咁玄嘅嘢,不如講下今日食咩,星期日一定係family day,媽媽買了這個藍青口,很甜很好味,最緊要係平,因為吉之島減價,咁大袋都係$55,仲有佢好低脂肪咋,仲有抗氧化營養素,對皮膚好,有機會買包試下,6隻=1份肉!今日講咗好多喇,我要睇書,bye!

7 則留言:

匿名 說...

嘩! 妳又破紀錄喇, 一日三篇! 加油!!!!

匿名 說...

Good night!謝謝你的用心,收到!大家一齊學習啦!

匿名 說...

今個禮拜開PARTY,等我買一袋先!

匿名 說...

文章中的你很可愛呢!

Annie

匿名 說...

其實你人生真係幾豐富~

匿名 說...

書中自有黃金屋,想你必定找到很多黃金!

匿名 說...

你的生活真多采多姿,真係好想認識你,但現在這種感覺又真係更神秘呢!