營養師黃凱詩的生活點滴

2010年8月5日星期四

又玩煮飯仔...仲有冰皮月餅~

我相信好多朋友仲記得兩個月前,我哋舉辦咗一個可以瘦身的煮食班,由於上次參加的朋友太投入太高興的關係,我決定再來一個,今次有咩煮?

夏日炎炎,當然有消暑冷盤啦!這個湯飯是其中之一,另外,由於就快係月圓之夜,仲有好冰的冰冰皮月餅,這是海鮮泡菜湯飯,好開胃架!

尼個是加送的,唔會詳細講,因為太簡單,教湯飯那天會講下製作方法。

好啦! 詳情在這裡...
愈吃愈Fit料理初班(第二班)
日期:28/8;4/9;11/9;25/9 (星期六)
時間:2:30-3:30(A班) 3:30-4:30 (B班)
人數:每班10人
地點:尚營坊銅鑼灣分店--銅鑼灣謝斐道482號信諾環球保險中心1201室(地下鐵銅鑼灣站C出口步行1分鐘即達)
料理秘笈:
泡菜海鮮湯飯、冰冰月餅、餃餃鎮仲有一個神秘甜品 (我黃詩詩會教其中一個架~)
報名期限:13/8
學費方面:$200(會員) $250 (非會員)-包括材料費
會員登記方法:尚營坊會員或你只需登入我的facebook,成為我的番薯就可以了。
這個Link是你成為會員的方法,登入後,接『讚好』or『like』就可以了。http://www.facebook.com/pages/Nutsdiary/168200145689
想報名的話,請到尚營坊兩間分店交學費報名就可以,好快D報喇! 上次好似4日已滿額!



沒有留言: