營養師黃凱詩的生活點滴

2010年9月17日星期五

故事一則

今日,係絕對絕對唔應該寫Blog,但係...壓力實在太大,大得令整個我都壓得死,所以決定娛人娛己,所以決定同大家講一個故事。

故事的主人翁有兩個,A君及C君;由於C君近日工作忙,於是C君在自己的面子簿上寫上: 想做死人咩~~於是,她的要好朋友就在Comment寫上: 十卜十卜!

數小時後,C君的工作完成了,再到面子簿留言,卻看到朋友仔的留言: 十卜十卜,想了一會...又想了一會,C君忍不住問精通倉頡的同事A君: 十卜十卜時什麼字的倉頡字碼?

A君立刻說: 即係Support呀! 是潮語來的,你老了... ...

看過這則故事,你懂得笑的話,恭喜你,你仍年輕;但若果你睇唔明,或者睇幾次先明,我相信你應年屆三十有多,但不需難過,因為最起碼,你今天有一個得著... ... 學咗一個倉頡字碼!!

(講個秘密俾大家知吖!唔好話俾人知呀~~A君是我的好助手車厘子小姐;C君是...自己估下啦!聰明人先估倒架^^)

7 則留言:

Ching Yu 說...

睇左兩行,個 C 君就已經呼之欲出啦 ~ ~ !

藍玥~伶 說...

唔通係金美?
cc...我病到7彩阿...同埋醫生己經診斷左我係ED啦

匿名 說...

嘿~睇怕只有佢先咁out~呵呵~

匿名 說...

真係估唔倒你囉!但係剛才望住個電話狂笑,俾人望住哂添!

匿名 說...

有咩咁大壓力啊?

藍玥~伶 說...

唔知點解...睇多一次呢篇野...突然覺得果個C君係CC你-=-""

匿名 說...

C 君唔通無睇談情說案??