營養師黃凱詩的生活點滴

2011年4月11日星期一

限定低脂減肥甜品班

個銅鑼燒係咪好吸引呢?你想唔想試下親手做?仲有下面果個CUP CAKE、曲奇啦、抹茶布甸、芝士蛋糕~車...唔好玩啦!減緊肥點食得喎!

上星期五在Facebook都預告過,我哋會舉辦一個限定低脂減肥甜品班...

這個可能係全港第一個真正低卡減肥甜品製作班...一次教你親手做15款你最愛的甜品,無論係送禮自用,總之不能錯過,因為貴精不貴多,人數只限20人,一個也不能多~

要點參加?由於學生人數有限,因為這次我們二人一組真正在廚房做的,只有最多最多20人,所以我只可以給Facebook 的番薯參加,所以若果你未讚好我的個人專頁,是不能報名的,而且係先到先得!俾兩日時間大家登記,星期三(13/4)會開始報名,登記的方法只需按下面Nutsdiary,跟住入自己的登入資料,按LIKE/讚好就可以了~


講個時間俾大家知先!

時間是晚上7:00﹣8:30,一共8堂,13/5開始至8/7,逢星期五!
地點係九龍油麻地廟街2﹣8號昆鏡大廈2樓,港九酒樓茶室總工會,油麻地地鐵站C1一出就見倒!學費是$2800,包括所有材料費用,而且兩位同學仔一組的!詳細資料星期三再公佈!

我肯定咁話你知,雖然低脂低糖,但甜品超好食!係呀!你哋一定會問係咪我教,老實講係我教你就千奇唔好參加,因為我做的『甜品』,應該係無甜味架!所以呢!我今次諗住同大家做同學,我會揀我最鍾意的甜品,上兩堂,到時一齊親手做甜品啦!

3 則留言:

匿名 說...

$2,800?? isn't it very expensive?

匿名 說...

一次過要上8堂呀? @.@

Cynthia (黃凱詩) 說...

做低脂甜品的材料是超貴的,仲有廚房租場仲貴!