營養師黃凱詩的生活點滴

2012年6月20日星期三

焗意粉大戰炒米粉

有無諗過,如果有一日,你喺飲食日記上面寫上你食完星洲炒米同白汁焗意粉,營養師唔會對住你囉囉唆唆呢?

而家有機會喇!仲可以親手做~

我同阿廚神Thomas,打算喺下星期三,同大家一齊做以下兩款無人諗過減肥都食得嘅食物,平日淨喺識煮湯米粉嘅戰友,就唔好錯過喇!

焗意粉大戰炒米粉

DIY菜式:白汁雞皇焗意粉及星洲炒米

日期:6月27日(星期三)
時間:晚上7-8:30

地點:九龍油麻地廟街2﹣8號昆鏡大廈2樓,港九酒樓茶室總工會,油麻地地鐵站C1出口
費用:尚營坊會員價$300,其他參加者$330( 已包括材料費用,二人一爐)



報名日期及方法:即日開始電話留位,報名熱線:2992 0148
電話留位後,請於一個工作天內,到任何一間尚營坊分店以現金繳交學費,即是說,你今天留位,明晚8時前需繳交費用,逾時的話,位置會讓給另一位朋友。尚營坊開放時間為週一至週五,11:30-20:00;週六11:00-16:30。

2 則留言:

匿名 說...

你好!
想知道一些營養餐選用玉米片來作早餐,但我對玉米片敏感,請問可以用那些來代替呢?

謝謝~

網頁設計 說...

我覺得看起來很好吃ㄟ!!!
好想吃好想吃超想吃的啦!!!