營養師黃凱詩的生活點滴

2013年4月15日星期一

第一天的奇異之旅

我知我上機時個樣唔似,但係我真的係去做嘢架。


 
有相為證,都係想大家健康D,靚D同開心D啫~咪住,我知架,你一定想問我減唔減到肥?
答案自己睇瘦出滋味啦!不過有時可唔可以唔好只係諗減肥呢?!
 
 
 
其他好處遲D講。
 
不過這個TRIP,我將會同大家介紹一種大家未見過的營養水果,明天或後天啦!
今日食咗好多。
 
 
仲有一個絕版的食奇異果方便匙,盡力找一找給你們做出手信。
大件事,記者朋友努力工作我竟然....
 
 
做完嘢返酒店,應該叫Pacific Apartment,正到呢!唔知點形容,一個人住1500尺都好嚇人,叫好知找你們來屈蛇。睇多少少相就上FB啦~
 
 
其實我好覺得這個TRIP出現的時間絕對是神的美意,有看我FB的朋友應該知我身體出了點亂子,而這個TRIP是很早決定的。神,我明白的,你想我有好好的休息,我會,亦努力中。
 
這是今天的晚飯,你估我選了那款?
 


 
但最重要是這裡的朋友介紹這枝油,一點點,總之我很喜歡,亦打算訂回來,因為今天只飲了三大杯啊!
 

還有很可愛的油杯。
 


再續。


5 則留言:

Ching Yu 說...

真係比你搞到有少少人格分裂症,個心好想叫你休息多些,唔好掛住公事,但另一方面睇到你 update個 blog 又鬼咁開心......... 點算 @ @

Kai Yi Chan 說...

我想問知唔知香港邊個超市有呢隻牌子既奇異果OR奇偉果,呢幾日去左好多間超市都冇/.\

匿名 說...

哈哈, 這支酒,而不是油吧....對這個奇異果牌子有點印象, 大約一年前,它有在某旅遊雜誌推廣過,還有小禮物送給讀者.

匿名 說...

琴日終於都買左你本食譜, 但有少少唔明白,希望能夠指教一下.
如果照食譜煮一個菜, 卡路里已有3百千卡左右,但蔬菜方面份量不足, 自行加多一份水煮菜及白飯, 該餐卡路里就應該超過500大卡, 早餐及午餐份量就應該要「拉上補下」作出調整?

低脂既清雞湯同埋忌廉湯好難搵呢,行左大間既百佳,MAKETPLACE,吉之島都唔見有, 囧~ 行過CCSUPER先再搵下..

ahmed 說...

感谢非常有可能,请访问我的卑微的博客
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم