營養師黃凱詩的生活點滴

2013年11月11日星期一

2013 BBQ PARTY

很懷念用燒烤叉燒烤的日子嗎?每年秋天,我都會聯同尚營坊的會員及我的讀者朋友,到一個不會被其他人騷擾的地方,一起開心過一個既健康又輕鬆的晚上,今年,你會成為一份子嗎?你一定會問,同營養師BBQ都有嘢好食咩?你哋放心,有圖為證,參加的朋友並有成功減磅的朋友,所以我一定會照顧大家需要。


其實就算減肥,好多食物都可以食架,我們會準備海鮮,仲記唔記得我哋親手做給大家食的烤烏頭魚呢?數分鐘內大家就KO咗喇!咁就知有幾好食啦!


當然唔少我食極都唔會點肥的蔬菜,娃娃菜加D調味入去,好有風味架。


有一年,好健康的戰友懂得用三色椒加肉去燒,咁就可以食多D菜啦!


還要食麵包、番薯及粟米,咁先係一個均衡的一餐啦!


今年在同一地方,我哋再聚。仲有呀!我哋十分歡迎大家一家大細來參加架!


日期:2013年11月23日(星期六)
時間:5:30-9:30pm
地點:西貢大網仔道早禾坑警察康樂中心
費用:HKD200 (包括食物及4:30pm在尖沙咀堪富利士道8號的來回接送服務)
活動:燒烤及抽獎遊戲
報名熱線:2992 0148

3 則留言:

嘉義美食 說...

看起來好豐盛阿~~

阿凱撿骨 說...

烤肉看起來好好吃!!!

撿骨 說...

山珍海味呀!