營養師黃凱詩的生活點滴

2009年8月13日星期四

彈彈牛丸

唔知大家有無食過這間彈彈牛丸呢?真係好好味架,但係食過時候要小心D,因為太彈,我個朋友試過,扮斯文細細口咬,點知一咬就飛咗係我面前,好彩我身手夠敏捷避開咗,如果唔係就中榴『蛋』!

地址係邊都唔識講,係一個街市裡面,入口係尖沙咀海防道。

11 則留言:

匿名 說...

會唔會好肥嫁? 好似貢丸1粒就有1/4係肥豬肉.

匿名 說...

我都試過因為脫完智慧齒走去食牛丸米, 點知粒牛丸彈走咗呢個咁尷尬嘅經驗喎!

Cynthia (黃凱詩) 說...

無所謂啦!牛丸同魚蛋都是減磅朋友的恩物,但係記住唔好日日食,畢竟都咸咸地!

匿名 說...

果度我都成日去,d牛丸真係好彈架!

匿名 說...

我以後都唔會返工時間睇你個blog!話說今日睇你牛丸個blog,忍唔住笑到流淚,老細剛行過,問我做緊咩,跟住入房照肺照足半個鍾,你話慘唔慘吖!

匿名 說...

我都試過,不過係睇個專欄嘅時候囉!激死!所以沒有專欄的日子就有D失落!

匿名 說...

講到咁彈,我都想彈下,不過會叫d friend著避彈衣。

匿名 說...

對上兩位朋友,你真慘喇!

我有時睇Cynthia 個blog,都會忍唔住笑出嚟,所以我在我個位放咗塊好cutie 嘅"到後鏡", 睇緊Cynthia 個blog時, 我會不時望塊到後鏡,同埋留意我老闆嘅腳步聲.

好彩我個懶老闆成日唔係office, 所以托賴我未比佢捉過. :D

匿名 說...

我決定今日去食,食完寫個食評!

匿名 說...

我都食過, 但要小心熟食中心入口有另一家賣牛丸的(唔係德發), 一個唔覺意食錯左第2間都唔知

匿名 說...

第一次入來,就笑到眼淚水都出,我會成日入來。

新人王