營養師黃凱詩的生活點滴

2009年11月17日星期二

這是今天的成果!

都唔知點解,見一日戰友都無今日咁辛苦,攪咩呢!

咪就係影相囉!對一個有鏡頭恐懼症嘅人尼講,影相絕對係好苦,我今朝好奇怪咁8點鐘自然醒,好似小學生去旅行咁,怕D咩,咪因為要影相囉!影咗3個鐘,成個人硬哂,總之就怕怕啦!


好彩今朝食咗一個好滿足嘅早餐,減磅戰友都食得,哩間店係重慶大廈附近開咗間分店,我就食咗客細細粒通粉,仲有好好味嘅多士,剛好3份五穀+1份肉,諗唔到食咩就試下啦!

今晚最滿足嘅收穫,就係同好多朋友一齊分享減磅心得,多謝今晚一班好投入的觀眾,我同Candy兩位講者都好滿足,更多謝你們的讚賞及那一陣熱烈的掌聲,我同Candy完全收到,但這是不足夠的,我們希望見到你哋真係將我哋所講的tips坐言起行,真正擁有快樂同健康,這個講座才算成功!今個星期很忙,還有兩場,希望我週末叉嘅電可以用多幾日啦!

4 則留言:

匿名 說...

相信任何一位参加者都感受到你對工作的無私付出,都被你的熱誠感動,再努力吧!我們會支持你的!

匿名 說...

我都好榮幸可以參與妳的講座. :)

匿名 說...

你好呀:)
我有少少食物的問題,希望你可以解答,謝謝!

我0係百x見倒兩隻脫脂奶,似乎唔錯。

一隻係雀巢Acti Fibre,同埋 Greenfields(綠田源)。Greenfields 的營養資料都幾詳盡,但無「糖」呢項,就連佢隻低脂同全脂奶都無,你可以幫我睇睇佢地ok嗎?

匿名 說...

我都好多謝你給我難忘的晚上!真獲益良多!