營養師黃凱詩的生活點滴

2010年3月22日星期一

登陸咗尖咀喇...Wow!!

兩個禮拜前,同朋友去旺角樂園食牛丸嘅時候,我一路食一路自言自語咁話:『如果尖沙咁有得食就好喇!咁就唔駛冒住中鏹水彈嘅危險去食好味牛丸啦!』

點知事隔兩週,竟然見倒佢係我眼前出現,你睇下...尖沙咀厚福街也,最重要係佢個下午茶餐好鬼抵囉! 20蚊又平又好食,邊度搵先!

戰友們,唔駛我講應該知點揀啦!

食完牛丸米線,返到公司,無聊同個office影咗張Snapshot,俾我發現咗一樣嘢!原來我個人都算好專一,我鍾意嘅嘢,原來都係...熊...貓...仲有熊貓,不如考下大家眼力,相中有幾多隻熊...貓...同熊貓呢?


講開又講,為咗D熊...這個多禮拜,經常在這個店出沒,這張相攝於上星期五,凌晨1點嘅時候,瞓唔著行咗兩個圈,買咗本雜誌抽咗個25分,各位,如果你去這家便利店買報紙雜誌,記住要幸運大抽獎,抽完獎記住我正回收那個熊熊貼紙呀!

5 則留言:

匿名 說...

咪儲緊比妳囉! 為咗妳, 我每朝要入一入去幫趁佢買一杯咖啡,肥咗揾妳算帳!

匿名 說...

我都好鍾意楽園牛丸架!好喇好喇!以後尖咀有得食!

匿名 說...

原來我地住得咁近!

匿名 說...

SC:Haha, 我都好鍾意熊同貓...咁啱ge

匿名 說...

我都係呀!好鬼開心,唔知可唔可以撞倒你呢?