營養師黃凱詩的生活點滴

2010年4月15日星期四

有大茶飯...記住叫我

我知大家想見倒我D食譜同餐單,多過想見倒我,不過...有好嘢,當然要同大家分享啦!

好明顯,見我個樣咁興奮,都知我手上嘅當然係返鄉下張機票啦! 靜靜雞講俾大家知,我噚日用港幣625大元換佢返尼架! 係咪好令人興奮呢?

其實好簡單啫! 去大新銀行啦! 相信好多朋友都知,現時有好多銀行都提供積分換飛行里數的計劃,你知啦!以前D分儲下儲下,成日換埋哂D唔等駛嘅嘢,所以咪專一D,簽死一張有里數換嘅卡囉! $8 就有1里數,low season 17000里數就有1張來回東京嘅機票,即是每$136,000就有1張,講真,如果要1年內自己簽,1個月要用差唔多$11,500,點用呀?但係你只要朋友仔比較多,佢哋又有酒席呀、裝修、買電腦影音等等呀...總之有大茶飯就簽,好快就夢境成真啦! 不過d分可以儲兩年架,仲有第一年免費送你5000里數,咁就好快免費飛去日本啦! ($625是機場稅等等)自己去了解下啦! 其實我已介紹咗俾非常非常多個戰友喇! (似唔似大新銀行廣告呀~)

仲有這張相,很久前已經想放上來,但忘記了,太可愛喇!唔係我,係大小魔怪等食個樣~

喵!主人快d啦! 我哋肚餓呀!

為咗方便大家,俾條Link大家自己睇喇!
www.anacardhongkong.com

9 則留言:

匿名 說...

嚟到我地頭都唔CALL 我落嚟分享吓妳嘅開心呀my friend?

匿名 說...

返郷下真開心!!!

匿名 說...

佢哋個背影都好CUTE!

匿名 說...

麻煩哂!不過其實除咗貓貓之外,你都好可愛吖!

Starry 說...

幾時出發呀? 幫我買少少野得唔得呀?

匿名 說...

你真是要好好休息,近日看到你真的很疲累,我們也心痛!--May

匿名 說...

飛行里數我都想出返張咭呀!
但見到CITI BANK, HSBC個D都有..
大新仲有咩好呀....^^

VANI

匿名 說...

HSBC 好似$15=1里

匿名 說...

好抵喎!搞到我有d想申請張卡!多謝分享!