營養師黃凱詩的生活點滴

2009年11月19日星期四

度稿的日子


死啦~今日用咗咁多腦汁,D白色嘅頭髮一定快高長大。
明天係好忙碌的一天,一日竟然有兩場講座,最大件事係其中一個講座係一間私人公司邀請嘅,所以我安排咗一個為佢哋行業度身訂造嘅新題目,咁咪又要度新稿囉~你知啦!我個人古靈精怪,都想個講座生動D,唔想大家釣魚,所以每次都做好多資料搜集,如果唔係自己係度講笑,大家又唔識笑,感覺好難受架!
係呀!俾個最新消息大家,個減肚腩講座會進入最後倒數階段,唔計星期五同下星期一那場,會係最後4場喇~如果你或者朋友未聽過,就快D報名啦!講住咁多先,我要努力背書,準備明天的挑戰,大家一齊加油啦!

7 則留言:

匿名 說...

吓!我未有時間聽喎!下個月搵一日放假聽啦!但幾時係講座呢?我要請假!

匿名 說...

期待你另一個talk show!

匿名 說...

我都想問下個月幾時有講座呢~
我月中放sem break,
到時就有有時間來聽啦~

我今天都完成左一個presentation~
明天你要加油~

匿名 說...

很欣賞你對工作的認真,能夠令一個營養講座如此精彩,你一定放了不少心機,我聽過兩次,仍然回味!明天要努力呀!

匿名 說...

add oil ar!! ADD OIL!!!

匿名 說...

原來網友真的沒介紹錯,我覺得今晚很開心,你的感染力真利害,真被你感動了,希望下星期會見到你,開始我的減磅路啦!

匿名 說...

我聽完你個講座,返屋企睇你blog睇到而家,原來咁好睇,發現你真係好可愛,唔只係你個講座,原來你寫嘅嘢都係,咁鬼好笑!我以前無睇你個專欄,點先可以重溫??你真係好好人:)